Själsögolfen 2020

Vindstilla på Gotskas golfbana är mycket ovanligt. Men när de 22 deltagarna samlades lördagen den 1 augusti kl. 12:30 rådde perfekt golfväder och banan var i bättre kondition än normalt vid denna tidpunkt på året tack vare en del regn. På grund av Corona pandemin hade vi skjutit på tävlingen till början av augusti mot att den annars brukar gå i mitten på juli. Efter att tävlingsledaren Arne Strandänger hälsat alla välkomna kunde så första bollen starta kl 13.00 till en spännande runda. Själsömästaren för året skulle koras.

En del av golftävlingen är förstås den grillfest som sker senare på kvällen i hamnen. Deltagarna och med nära och anhöriga samlades utanför Åsas bod vid 18:30-tiden för grillning och prisutdelning. När grillarna var varma kunde samkvämet komma i gång vid det uppställda långbordet. Dåliga och bra resultat diskuterades, men det var svårt att skylla på vädret eller banan detta år om resultatet inte blev det förväntade. Efter prisutdelningen fortsatte den trevliga festen till sent in på kvällen. Kvällen blev lite magisk mycket tack vare det fina vädret med först en vacker solnedgång och knappt hade solen ”sjunkit” ner i haver förrän fullmånen började visa sig över talltopparna.

Tävlingsledaren Arne Strandänger svarade för prisutdelningen med sponsrade priser från GEAB och Myresjöhus. Lisbeth Gränsmark spelades stabilt och bra och utan problem med nerverna tycktes det, och blev årets Själsömästare, vilket var tredje gången. Odd Guld sponsrar med inskription av segrarens namn i vandringspokalen. Ett stort grattis till Lisbeth. Det var jämt i toppen som syns. Arrangemanget gav ett litet överskott till Själsö Hamnförening.

Resultat: 1. Lisbeth Gränsmark 69 slag
2. Björn Pettersson 70 3. Sanna Swensson 70 högre hk 4. Gerd Johannisson 72