Själsögolfen 2019

Perfekt golfväder rådde lördagen den 13 juli när det var dags för årets Själsögolf på Gotskas golfbana. Svag vind, soligt och inte alltför varmt väder borgade för att det kunde bli en trevlig golftävling när själsömästaren skulle koras. Gerd Johannisson, tävlingsledare, kunde hälsa de 16 deltagarna välkomna till en spännande runda.

Trots ganska mycket regn under början av juli var banan inte i bästa kondition, förmodligen på grund av sviterna efter förra årets torka. Men en lokal regel medgav lättnad på fairway genom att man fick flytta på bollen en bit till närliggande grästuva. Gerd informerade kort om en del nya regler som införts för golfen sedan förra året. Kl. 13.00 var det dag för start för de fyra ”bollarna”. Resultatet för de bästa, se nedan.

En del av golftävlingen är förstås den grillfest som sker senare på kvällen i hamnen. Genom Åsas, Bernts, Annas och Ingvars försorg var grillarna uppställda när deltagarna med nära och anhöriga samlades för en gemensam fest vid 18.30-tiden utanför Åsas bod. Det är dags för grillning och givetvis bortförklaringar av hur det kunde bli så många golfslag trots ett bra spel. En gemytlig stämning rådde vid långbordet i det vackra vädret och så småningom var det dags för prisutdelning.

Gerd Johannisson svarade för prisutdelningen. Tenny Larsson, som inte spelat golf så länge och med ett högt handikapp, lyckades pricka in en bra dag, hålla nerverna i styr och kunde därmed genom ett stabilt spel vinna den åtråvärda titeln årets själsömästare. Ett stort grattis till Tenny, som dock inte kunde närvara vid prisutdelningen. Lisbeth Gränsmark vann priset i den deltävling där det gällde att komma närmast hålet på sista greenen.

Resultat: 1. Tenny Larsson 67 slag
2. Leif Wicklund 71 3. Christian Eriksson 73 4. Sanna Swensson 73

GA