Själsögolfen 2016

Årets Själsögolf som ägde rum lördagen den 23 juli hade lockat 15 deltagare, en liten ökning sedan förra året. Gerd Johannisson, själsögolfens tävlingsledare, kunde konstatera att ett perfekt golfväder rådde när hon välkomnande deltagarna till en inbjudande golfrunda på Gotskas golfbana. Temperaturen var c:a 23 grader med strålande solsken och det blåste en svag, något för banan ovanlig nordvästlig vind. Tävlingen avsåg att kora årets själsömästare och var upplagd som slaggolf plus 5.

Den torra banan gjorde att även utslag typ ”rabbisdödare” gav hygglig längd på bollen. Vinden ökade något och ändrade riktning när det var dags för de sista 9 hålen och en och annan boll seglade in på flygfältet. Men som vanligt fanns det deltagare som spelade bra och de som hade otur. På hål 18 fanns det en liten extra tävling inbyggd. Det gällde att komma närmast flaggan på utslaget.

På kvällen var det sedan dags för samling i hamnen utanför Åsas bod. Många nära och anhöriga hade slutit upp och det blev t.o.m. trångt vid grillarna. Det vackra vädret höll i sig och det blev en fin kväll i hamnen. Gerd Johannisson och Arne Strandänger svarade för prisutdelningen där de fem första i tävlingen fick priser. Det blev även lite allsång under festen, där vi besjöng Själsö. Zenita Strandänger hade skrivit en ny text till Lasse Berghagens ”Stockholm i mitt hjärta” som handlade om Själsö.

Grattis till Gerd Johannisson som blev årets själsömästare. Som framgår det blev det jämt i toppen med mycket bra resultat.

Resultat:

1 Gerd Johannisson 68
2 Lisbeth Gränsmark 68
3 Arne Strandänger 71
4 Niclas Gabrielsson 74
5 Anna Simonsson 74