Gitarrkonsert Krister Dahlström 2018

Gitarrkonsert med Krister Dahlström

Krister Dahlström från Bro och välkänd musiker på klassisk gitarr bjöd spontant på en uppskattad gitarrkonsert i garngården, Själsö hamn, den 2 augusti. När konserten startade kl. 19.00 hade uppskattningsvis 150 personer bänkat sig i garngården. Med Krister sittande i fronten omgiven av utsikt över havet, himlen och solnedgången kunde den magiska konserten starta. Ett arrangemang i samarbete mellan Krister och Själsö Hamnförening.

Krister bjöd på en världsomsegling i musikens tecken med klassisk musik från bl.a. Spanien, Kuba, Brasilien, Indonesien, Japan och Sverige samt även annan typ av musik som Bach och rockmusik av Metallic. Krister startade i Spanien med flera musikstycken.
Vi fick också höra Cavatina som Krister tillägnade sin syster. Cavatina var en av systerns musikfavoriter. Krister berättade hur han åkte ner till Spanien för att hämta hem sin mycket sjuka syster och hur han måste kamouflera henne för att vara säker på att hon fick följa med på flyget till Sverige.

Lyssna gärna på Cavatina (2 min. lång. Musikstycket blev mycket känt efter att det används som tema i filen The Deer Hunter).

Krister berättade också om sin gitarr, tillverkad i Sverige och helt anpassad till hans fingrar och grepp om gitarren. Vi fick även höra om Kristers premiärtur som båtägare som slutade med grundstöttning redan inne i hamnen i Själsö.

Krister fick stora applåder för sitt fina spel och sin breda repertoar. Flera svenska stycken kände vi väl till: ”Du är den enda” och ”Så skimrande var aldrig havet”.

Många köpte efter konserten Kristers CD-skiva eller lämnade ett bidrag som uppskattning av konserten. Vi hoppas att resan till Japan, som Krister berättade om, bli framgångsrik med många spelningar för Krister.

Ett stort tack till Krister från Hamnföreningen. Det var tredje gången Krister gav en konsert i Själsö hamn. Förhoppningsvis blir det en tradition.

Ett smakprov: Så skimrande var aldrig havet